Ekstrom.dk  
   

Områder:

 



Opskrifter:

 

Boller (12 stk)

Tilberedningstid: Ca. 2 timer.
Hævning: ca. 30 min. x2
Bagetid: 10-12 min. Ovntemperatur: 220°
Ingredienser:
100 g smør, Lurpak
2 dl mini-/sødmælk
50 g gær
1 æg, str. L
50 g sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
500 g hvedemel

Pensles med:
Mælk

Tilberedning:
1) Smelt margarinen og tilsæt mælken.
2) Når margarine og mælk er "lillefinger varmt" hældes det i en skål og gæren tilsættes.
3) Tilsæt de øvrige ingredienser. Melet tilsættes lidt ad gangen.
4) Ælt dejen godt igennem - til den er fin og glat.
5) Sættes til hævning (tildækket) i 30 min.
6) Dejen skæres ud i 12 lige store dele (70 - 85 g dej pr. stk.) der formes og lægges på en bageplade.
7) Herefter skal bollerne efterhæve (tildækket) på bagepladen i ca. 30 min. inden de pensles og bages.

[Udskriv opskriften]
Eksekveringstid: 0.00121188s - Unikke besøg:  
Copyright © 2002 - 2024 Jan Ekstrøm - All rights reserved.